Della massaia – pasta med det bästa bästa

Jag har varit lite seg med inlägg. Jag har nämligen varit helt själv med barnen i flera dagar och den ena av dem är uppe vid 3, sen 5 och har vid 6 snåret väckt den andra, och full rulle hela dan. Dessutom har jag jagat efter katterna som hela denna helg varit galna för att de inte fått gå ut, de har tagit varje tillfälle till gläntad dörr till att springa ut. Det är för kallt för till och med utekatter att vara på vift nu. Suttit och mjaaaaaauuuuuat sönder mina öron har de också. De förstår verkligen inte sitt bästa dessa två, och har inte uppskattat min omtanke för fem öre.
Hur som, så sov min bror och flickvän här och jag fick en massa hjälp med barnen, underbart!! Till lunch gjorde jag pasta della massaia till dem. Det är lätt och läckert!! Massa vitlök, kyckling, parmesan, färsk basilika osv.

Du behöver
1 paket pasta
3-4 kycklingbröstfiléer
4 vitlöksklyftor
1-2 dl vitt vin
1 burk krossade tomter
2 tomater
1 kruka färsk basilika
150 g färsk spenat (förväll den innan du använder den), eller djupfryst (som du tinat och kramat ur vattnet på)
1-2 dl parmesan
Mascarponeost
Olivolja, salt, svartpeppar
Gör så här
Skär kycklingen i rätt små tärningar. Stek i några matskedar olivolja. Sätt under tiden på pastan. Tillsätt hackad vitlök, basilika och spenat. Dela tomaten och ta ur kärnorna så det bara är det sk skalet kvar, hacka i mindre bitar och tillsätt. Häll i vin och krossade tomater och låt småputtra någon minut. Blanda ner den rivna parmesanen. Värm upp. Antingen blandar du ner pastan här eller så lägger du upp pastan och röran ovanpå. Toppa med en stor klick mascarpone!
Ps. Till efterrätt blev det chokladfondant, vaniljpannacotta och hallon. Men det tar vi imorgon:-)

Linda

0 kommentarer

  1. Jag är också inne i en tyst bloggperiod – jag hoppas den tar slut snart, för jag saknar att blogga mer, men ibland hinner man bara inte! Pastan låter som att den skulle bli en perfekt vegetarisk måltid också, ja, utan kycklingen då 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *