Egg fried rice med räkor

Toppen om du har ris i kylen som inte gick åt, då kan du nämligen lätt svänga till en god rätt. Vi hade en massa räkor över i frysen som vi varken hann eller hade lust att skala till julbordet. Här en fräsch rätt med massa räkor och gott med något som inte känns juligt också.

Du behöver
4 port ris (helst kallt från kylen så klibbar det inte)
2 ägg
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 stor näve ärtor (kan vara frysta)
1 påse räkor ungefär
1 msk soja
olja,vitpeppar,fisksås

Gör så här
Häll i lite olja i en stekpanna på hög värme. Häll i äggen och rör runt tills de är fint fördelade. Häll i lite mer olja och i med pressade vitlöksklyftor, hackad schalottenlök och ärtorna. Tillsätt riset och fräs på ett litet tag. Krydda med vitpeppar. Lägg i räkorna så det blir varma och smaka av med fisksås.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *