Gör pytt i panna av resterna från julbordet

Pytt i panna, skriver man isär eller ihop…? Jag vet inte faktiskt. Hur som så gjorde vi pytt i panna av julbordsresterna igår: skinkan, revbensspjäll och prinskorv. GOTT och enkelt!

Du behöver
Rester från julbordet, t ex skinka, korv, revbensspjäll (du kan även använda falukorv)
Rå potatis
lök (går bra med både röd och vanlig gul lök)
smör, salt, peppar, ägg, rödbetor och gärna färska örter t ex gräslök

Gör så här
Skala potatisarna och skär i små kuber. Stek i rikligt med smör i sådär 10 minuter tills de är mjuka och lite brynta. Ta ur dem ur pannan och lägg i löken med en klick smör. Stek löken mjuk. Skär allt kött i småkuber och lägg i med löken och stek på. Tillsätt potatisen och låt allt bli varmt. Salta och peppra.
Stek antal ägg så alla får varsitt. Servera med rödbetor.

Igår, första dagen på år 2012, spenderade vi dagen på skridskobanan och i lekparken i Vasaparken här i Stockholm. Även fast det var regn i luften och grått och trist så var det så mysigt och skönt att komma ut!

Annie fick skridskor av tomten i år. Vi testade förra året, men då funkade det inte alls, nu går det hur bra som helst. Jag har inga skridskor men nu ska jag också köpa så vi kan åka tillsammans.
De har en rolig lekpark i Vasaparken med studsmattor och kullar av mjukt gummi, gungor, rutschkanor osv. Men det var så geggigt och blött att vi bara var där en liten stund.
Om ni är i Vasaparken så får ni inte missa guldhuset!! Han som byggt det har även byggt en hel villa till sig själv högst upp på taket – också i guld! Vad kitschigt och coolt på samma gång. Oj, vad jag skulle vilja se hur den ser ut, ja menar om man har den smaken på utsidan, hur ser det då inte ut på insidan. Jag är sååå nyfiken.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *