Sallad med grillad kyckling, Roquefort, päron och torkade tranbär

Rätt nummer två till ”Det bästa vita julbordet” som jag fnurlade ut var: En härlig sallad med stora bitar av Roquefort, grillad kyckling, päron och torkade tranbärsom du svänger ihop på nolltid tack vare den färdiga salladskycklingen som är grillad och skuren i kuber. Perfekt när som, inte enbart på julbordet alltså. Den här kommer jag bjuda på året om faktiskt. Tranbären ger en perfekt sötma som passar underbart med Roquefort och kyckling. Jag var helt bombsäker direkt från början att det här skulle bli en supersallad – Det blev det faktiskt! Jag skulle inte ändra något alls i den.

Grejen med den här salladen är verkligen stora bitar av krämig Roquefortosten, hela rostade valnötter och stora päronbitar.

Du behöver
1 påse salladsmix
1 påse grillad salladskyckling
200 g Roquefort
2 stora nävar valnötter
2 päron
1 väldigt stor näve torkade tranbär (helst lite sötade, vilket de flesta är, men läs på baksidan för det smakar verkligen bäst med sötade i den här salladen)
Gör så här
Börja med att rosta valnötterna lätt i torr stekpanna (akta så de inte blir svarta bara). Häll salladsmixen i serveringsskålen. Bryt ner stora bitar Roquefort. Tillsätt grillade salladskycklingen, tranbär, rostade valnötter och päron skuren i större bitar.
Lättare och godare än så här kan det knappast bli!

Linda

0 kommentarer

  1. Den här salladen är så i min smak och jag gillar att ha tranbär i lite allt 🙂 Gissa vad jag lagade idag? Polkafudge och den blev så god, stort tack till dig!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *