Härlig Hallontårta

En hallontårta som smakar maaassssa hallon! Om ni inte snöat inte enbart på julgodis, saffran och pepparkakor nu så rekommenderar jag denna hallontårta Faktskt så åt vi den samtidigt som vi bakade saffansbullarna. Perfekt!

Du behöver
2-2½ dl hallon (alt hallonsylt)
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1½ tsk bakpulver
125 g smör
1 ägg
1 ägg till pensling

Gör så här
Sätt ugnen på 200 C

Blanda vetemjöl,socker, bakpulver. Skiva ner smöret. Nyp ihop till en deg. Tillsätt ett ägg. Jobba ihop till en deg. Ta bort en fjärdedel. Kavla ut degen och lägg i pajform med löstagbar kant (ca 24 cm). Lägg i hallonen (eller sylten).

Resten av degen kavlar du ut och skär i längder eller tar ut med sporre. Lägg i fint mönster. Pensla med 1 ägg.

Grädda i cirka 20 min.

AVNJUT

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *