Vad sägs om glass till mellis?

Här ett lura-barnen-tips! Fixa lätt nyttig glass på ett nafs genom att köpa färdig mini youghurtar (jag tycker hitintills att Danio youghurt har bäst form för att bli pinnglass – Tipsa mig GÄRNA om ni har något annat förslag). Det var Annies gudmor som hade gjort detta men utan pinne. Jag tyckte det kunde vara roligt att göra pinnglass av dem och det blev uppskattat!

Innan dagis, medan pyjamasen fortfarande var på så tog vi fram youghurten ur kylen. Annie drog bort locken (och slickade av dem såklart). Vi ställde in hela paketet i frysen. Efter frukost, tandborstning och kläderna åkt på så var youghurt lagom kall i frysen för att sticka ner glasspinnar som stod kvar (ni hittar glasspinnar på Panduro).

När jag och Magda hämtat henne på dagis så gick vi direkt hem och tog ut youghurtglassen. Vi hällde upp en skål med varmt vatten, tog varsin pinne och doppade ner youghurtbyttan i det varma vattnet sådär 10 sek, sen gled glassen lätt ut.

Gissa om Annie var glad som en lärka över glass en helt vanlig vardag!!

Dagens barntips
♥ ♥ ♥

Linda

0 kommentarer

 1. Vilket fiffigt tips! Jag brukar mixa jordgubbar och banan och frysa i glasspinneformar! Man kan använda sig av vilka frukter och bär egentligen, helt enligt smak 🙂

 2. Vilken kul idé, kan förstå att det gick hem:)

  har nåt minne av halverade bananer som man stack en glasspinne i och frös in som barn.

  Men apelsinklyftor och vindruvor fryser vi fortfarande in, även som vuxna, så gott att ha och smaska på när man blir gott sugen.

  Ha en fin helg!

 3. visst är det hur smart som helst! nora fattar inte heller att det bara är yogurt! 🙂

  KRAAAAMMMM!

 4. Men, vilken bra & enkelt ordnad idé 😀 Tack för tips om var de kan finnas pinnar att köpa också, har letat… 🙂 Efterlyser ett recept på riktigt god klassisk vaniljglass nu inför jodgubbssäsongen ;)?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *