Nybakt äppelkaka med saffran

Bäst att passa på att göra så mycket man bara kan av äpplen nu. Receptet hittade vi på en sida från Postens direktreklam, ni vet den där som man vanligtvis bara slänger.

Du behöver:
½ påse saffran
2 stora ägg
75 smör
1½ dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g riven mandelmassa

3 äpplen
½ dl strösocker
½ tsk kanel

Gör så här:
Sätt ugnen på 175C

Smörj och bröa en form (ca 24 cm).

Smält smör. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och mandelmassa i en bunke och tillsätt äggvispet.

Stöt saffran med 1 tsk socker. Tillsätt till avsvalnade smöret och häll det i smeten. Nu häll över i smörjda formen.

Klyfta äpplena tunt (skalade eller oskalade). Blanda med socker och kanel. Tryck ner klyftorna tätt i formen.

In i ugnen längst ner ca 45 minuter.

Hmmm, ser nu att saffran ligger som små prickar. Kanske skulle ha rört om lite bättre, tja så går det då man bakar sent på kvällarna. Tips! Rör ner saffranet ordentligt i smeten;-) (man kan även strunta i saffran om man vill) God var den ialllafall. Lite glass på det hela, eller vaniljsås, men jag ville bara smaka av den lite ikväll, imorgon blir det vaniljglass till för då kommer Annies Gudmor. Hon och min guddotter Nora ska hämta Annie på dagis eftersom det kört ihop sig lite med hämtning just imorgon. Jag är så tacksam att de finns!

Linda

0 kommentarer

  1. Och dagen efter kom den lilla flickan till världen!!! Så underbart att ni nu har fått ännu en liten hjälpreda i köket.. Stor kram från gammelmoster Gunilla

  2. Och dagen efter kom den lilla flickan till världen!!! Så underbart att ni nu har fått ännu en liten hjälpreda i köket.. Stor kram från gammelmoster Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *