Halloumisallad med rostade pitabröd

Halloumi, halloumi, halloumi – Så fantastiskt gott. Förra sommaren åt vi jämt halloumi, i år har vi nästan glömt bort den. Hade sånt sug helt plötsligt efter halloumi så det blev stor sallad med massa halloumi då vi fick besök av Hasse och mexikanska Paulina på en helt vanlig vardag. Mysigt med vardagsbesök!

För 4 personer:
2 pkt halloumi
4 tomater
1 rödlök
1 gurka
1 citron
2 msk olivolja
1 pkt hummus (eller sådär 5 msk)
4 dl naturell youghurt (eller creme fraiche)

1 pkt pitabröd (4-5 st)

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 C. Dra isär pitabröden och skär varje halva i trekanter. Lägg in i ugnen och sätt eventuellt på grillen så de blir lätt bruna och knapriga.

Skär tomater, gurka och rödlök i rätt stora bitar och blanda med pressad citronsaft och olivolja. Stek halloumin lätt brun och dela i större bitar.

Blanda hummus och youghurt/creme fraiche i en skål. Salta peppra.

Linda

0 kommentarer

  1. Brukar du använda vanlig halloumi eller grilloumi? Jag köpte grilloumi för första gången och tyckte att den var helt värdelös! Den bara smälte genom grillgallret och ramlade ner i glöden. Aldrig vart med om något liknande. Trodde ju att det var för grillen. Framöver ska jag köpa vanlig halloumi!

  2. Katarina: Tack!

    Anna: Jag köper alltid vanlig Halloumi. Vi köpte en gång grilloumi för jag hade sett ett test där den fick bättre omdöme än de vanliga, men det var sista gången, den blev så konstig stekt.

  3. åh vad det ser gott ut, jag älskar halloumi och det passar perfekt i sallader! Måste prova det där med att rosta pitabröd också! Och håller helt med om grilloumin, den går inte att grilla, bara smälter och flyter ut =(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *