Flygande Jacob – Perfekt en regning dag!

Vi gör rätt ofta flygande Jacob. Det går snabbt, speciellt om man använder färdiggrillad kyckling och alla i vår familj älskar det verkligen! Det är ju även en riktig LCHF rätt (om man tar bort bananen och riset).

För 4 pers (2 stora, 2 små):
½ – 1 hel färdiggrillad kyckling
1 banan
3 dl grädde
1 msk Sweet chilisås
1 pkt bacon
½ dl riven ost
Jordnötter (efter smak)
svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C
Smöra formen. Gör mindre bitar av kycklingen och lägg i formen. Lägg över tunna bananskivor. Blanda ihop grädde och chilisås i skål och häll över kycklingen. Strö över osten. Peppra lite. In i ugnen sådär 40 min tills ytan fått en fin färg. Under tiden klipp bacon i mindre bitar och knaperstek, lägg över på hushållspapper så överflödigt fett försvinner. Ta ut formen och strö över bacon och nötter efter smak (du kan även strö på jordnötter ovanpå bananerna så de åker med i ugnen, då blir de mjukare).

Ps. Har man barn så får man hacka nötterna, men det vet ni ju! (Jag är alltid superförsiktig med allt som kan sättas i halsen, onödigt att ta risken ju)


GOD SPIS!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *