Poolhäng och jordgubbsmoussetårta – Årets mysigaste dag!

Vilken paradisdag vi har haft. Varmaste dagen på året var vi inbjudna till ny pool, med det bästa sällskapet och god mat. Miljoner tack för idag Å och P vi hade verkligen en sån fantastisk dag med er! Barnen badade sådär 4 gånger under dagen, det var bara upp och torka och i igen.

Den såååå goda pastasalladen! Varje gång jag äter hos dem så är det otroligt god och fräsch mat. Den här salladen kommer härmas! Pasta med pesto, gräddfil och creme fraiche och en massa gott i som t ex bacon, kyckling, tomater och salladsblad.

Jag tog med en jordgubbsmoussetårta till kaffet. Jag har ändrat lite i receptet. Moussetårtan var god, men det var lite för mycket mousse. Den är värd att göras igen, men då med hälften så mycket mousse, alltså är receptet för moussen halverat.

Du behöver:
Sockerkaksbotten eller 1 färdig tårtbotten
½ kg jordgubbar
5 gelatinblad
0,75 dl vatten
1 dl socker
3 dl grädde
½ msk vaniljsocker

Gelé högst upp:
2 Gelatinblad
1½ dl jordgubbssaft

Gör så här:
Använd en form med löstagbar kant. Klä den på insidan med plastfilm. Placera tårtbotten i formen.

Mixa jordgubbarna väl. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Koka sockerlagen genom att koka upp vattnet med sockret och sen svalna så det blir ljummet. Lägg i gelatinbladen så de smälter. Häll i lagen i jordgubbsmixen och blanda ordentligt.

Vispa grädde rätt hårt och blanda med vaniljsockret. Rör ner i jordgubbsblandningen och häll i formen över tårtbotten. Ställ i kylen över natten eller åtminstone sådär 4 timmar.

Gör gelén genom att först lägga gelatinbladen i kallt vatten sådär 10 minuter. Värm saften och lägg i gelatinbladen. Låt det svalna och häll över moussetårtan.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *