Det här blev gårdagens balkongmiddag: Ryggbiff i grillpannan, min absoluta all-time-favourite GORGONZOLASÅS, och färskpotatissallad. Ps. observera Sverigefärgerna på Nationaldagsmiddagen 😉
För en potatis sallad för sådär 4:
Ca 20 st mindre-mellanstora potatisar
1 burk kärnfria svarta oliver
1 bunt rädisor
Purjolök
(man kan ju i stort sett ta vilka grönsaker som helst: cocktailtomater, paprika, sockerärtor, haricorts vertes)
Vinägrett
3 delar olja
1 del vitvinsvinäger
Dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor (pressade)
salt, peppar
Gör så här:
Borsta och koka potatisen. Skär purjo och rädisor fint. Medans potatisen fortfarande är varm dela, lägg i bunke och häll över vinägretten. Lägg i allt annat och rör om. Klart!
En Gorgonzolasås till köttet är såååå pricken över i:et! Dessutom funkar att äta när man är gravid eftersom den kokas. Den är så god att ord inte räcker för att beskriva den.
Sås för 4 pers:
1 burk lätt creme fraiche
150 g Gorgonzola
1 vitlöksklyfta
Salt
Gör så här:
Koka ihop osten och creme fraichen med den pressade vitlöksklyftan. Låt puttra ett tag så den tjockar på sig. Smaka av med salt.