Tigerkaka till mina 2 nya prenumeranter!

Jag har 2 nya prenumeranter på MATSTUGAN! Det betyder massor för mig och varje ny prenumerant så går jag runt och funderar på vem det kan vara: är det någon jag känner väl, någon bekant, någon som själv bloggar eller någon matintresserad, är det en hon eller han, hur gammal osv osv. Om ni två nya prenumeranter kom på fika här och nu, då skulle ni få nybakt tigerkaka och ett stort glas med mjölk.

Min mamma brukade baka tigerkaka när vi var små och jag blev helt plötsligt nostalgisk och ville göra det med min dotter också. Annie hade lite svårt att komma ihåg var det var för slags kaka för helt plötsligt blev det Lejonkakan. Smeten gillade hon den lilla hjälpredan.

En avlång form:
200 g smör/margarin
2½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C

Bröa formen

Rör ihop rumsvarmt smör med sockret. Knäck i ett ägg i taget och rör runt. Hälli mjöl och bakpulver. Sen i med mjölken.

Häll över 1/3 av smeten i en annan bunke och rör ner kakao och vaniljsocker.

Häll i hälften av den ljusa smeten i formen och sedan chokladsmeten och sist resten av den ljusa smeten. Använd en kniv eller gaffel och dra eller zick zacka genom smeten så det ljusa blandas med det mörka.

In i ugnen cirka 1 timme.

PS. Sorry att jag varit urkass på att blogga på sistone. Finns alltid orsaker till allt såklart. En stor orsak är att min dator började ryka och nu är den hos ’doktorn’. Trodde jag skulle få tillbaka den inom några dagar, men icke, över en vecka har gått och den är fortfarande hos ’doktorn’. En annan orsak är att jag har varit så megaförkyld, hostat så jag kräkts och varken ordentlig nässpray eller hostmedicin kan man ta när man är gravid. Sen har jag otroligt mycket på jobbet med rättning och betygssättningar. Min ork har varit lite låg. Ljuset i tunneln syns nu iallafall 🙂 Tack till er som ändå varit inne och kikat♥

Linda

0 kommentarer

  1. Super God Tigerkaka blev det, bakar en till idag, den gick åt direkt, denna kaka har varit på julbordet sen jag va barn, den ingår i traditionen på vad som måste finnas med! Så idag bakar jag den igen, den gick åt helt igår! Tack för ett exakt bra recept! Återkommer till dina recept! Gott Nytt År

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *