Pad Thai med Kyckling

Pad Thai är nog en av de godaste thai rätterna! Konstigt nog så upptäckte jag inte den då i Thailand utan först då jag kom hem. När vi var i Thailand förra året så fastnade jag på kyckling, grönsaker och cashewnötter. Föråt mig på den då så jag har haft ett långt uppehåll från den nu. Så i det uppehållet upptäckte jag Pad Thai – Så gott!

För 4 pers:

1 paket nudlar (breda)
1 gul lök
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
1 burk böngroddar
1 stor (eller 2 små) kycklingfiléer
1 dl jordnötter
4 msk fisksås
1 msk socker
3 ägg
2 msk limejuice

ev koriander, soja, olja

Gör så här:

Koka nudlarna. Skölj i kallt vatten i durkslag.

Strimla lök, paprika, kyckling. Finhacka chilin. Grovahacka jordnötterna.

Fräs kycklingen i olja, tillsätt lök, paprika, chili. Tillsätt böngroddar, nudlar, fisksås, socker. Blanda om. Stek på så det blir varmt. Knäcki äggen. Efter någon minut så rör du om och steker på tills äggen stelnat i blandningen. Pressa ner lime.

Strö över jordnötterna.

Om du vill så lägg på koriander, limeklyftor och servera med soja.

Nu skulle det passa att skriva något på thailändska som God Aptit, men jag kan inte komma på något alls just nu!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *