Kanske en liten romantisk förrätt till ikväll?

Vad sägs om snittar med limemarinerade räkor? Receptet kommer ursprungligen från Nyhetsmorgon där de lagades av Karin Andersson.

För 2 personer:

50 g skalade räkor
1 st steklök, finskuren
4 st coctailtomater, i små klyftor
1 dillkvist, finskuren
½ dl cocosgrädde (t ex ICA eller asiatiska butiker)
1 st lime, saften
Pyttelite röd chili
pyttebit skalad ingefära
½ skalad vitlöksklyfta
2 st rostbröd
1 msk smör

salt

Gör så här:

Skala räkorna. Kärna ur en liten bit chili. Skala och hacka vitlöken. Mixa sedan chili, vitlök, lite ingefära, limesaft och cocosgrädde slätt. Skär steklöken fint. Dela tomaterna i små klyftor. Blanda steklök, räkor, tomat och dill i en bunke. Tillsätt limemarinaden och smaka av med salt.

Skär bort kanterna på rostbröden och dela dem på mitten. Stek dem sedan gyllenbruna i smör.

Lägg de limemarinerade räkorna på toastskivorna och servera.


Lite hett och så…

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *