Saftig Lax i ugn med Härlig Hummersås

Här kommer receptet på den ugnsbakade laxen med hummersås som vi fick njuta av i fredags.

Sätt ugnen på 200 C

Ringla lite olivolja över fisken. Strö över salt och citronpeppar. In med den i ugnen i ca 20 min (beror på hur stor och tjock den är)

Under tiden som laxen är i ugnen gör du såsen.

Hummersås 4 pers

½ liter Matlagningsgrädde
3-4 msk Hummerfond
1 dl vitt vin
1½-2 dl Västerbottenost
Salt och peppar

Blanda allt i kastrullen utom osten och koka ihop. Låt det småputtra ett litet tag. Dra kastrullen från värmen och blanda ner osten så den smälter.

Passar utomordentligt med pressad potatis och en fräsch grönsallad till.

Såååååååååå GOTT!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *