Om jag var i Zürich nu…

så skulle jag gå direkt till Sprüngli butiken och handla på mig en stor kartong med Luxemburgerli. Det är minimacarons skulle man kunna säga men tusen gånger godare än vanliga macarons. De smakar som något mellan pralin och kaka och smälter i munnen. Det finns en uppsjö smaker och det kommer hela tiden nya variationer. I standardsortimentet finns bl a champagne, hallon, vanilj, choklad, karamell, hasselnöt och cappucino. Familjen Sprüngli uppfann Luxemburgerli för över 50 år sedan i Luxemburg och tog sedan med sig receptet till Zürich och de blev genast en succe och är Sprünglis storsäljare nr 1! De säljs endast genom Sprüngli. De är helt fria från tillsatser och färgämnen. Det gör ju dock att de är mycket svåra att ta med hem på flyget. De bör ätas purfärska och håller i 1-3 dagar i kylen. Om ni skulle vara i Zürich så smaka åtminstone 1 Luxemburgerli! Bilderna är från Lindt & Sprüngli.

121091

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *