Moccamousse

Moccamousse med len smak av kaffe och choklad. Inte så pjåkigt va? Perfekt bjuddessert på grund av att den är svår att inte tycka om. Även om man inte är en kaffeälskare så kommer man tycka om denna mousse, för kaffesmaken är såpass mild.

Om du vill göra till en helgmiddag så sväng gärna ihop den redan ikväll. Den kan gott stå över natten, eller om det är så till och med två nätter. Jag rev över lite vit choklad, men kommer byta till mörk choklad nästa gång. Moussen är redan söt i sig själv, så lite mörk choklad bryter av smaken desto bättre.

Moccamousse

  • 1 gelatinblad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1/2 dl starkt, avsvalnat kaffe
  • Mörk choklad, några bitar att riva över

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i djup tallrik. Mikra på låg värme á la 30 sek i taget tills chokladen smält (eller smält i vattenbad om du föredrar det). Ställ åt sidan att svalna av något.
  3. Mjukvispa grädden.
  4. Vispa ägg och äggulor tills fluffigt.
  5. Koka ihop socker och vatten. Dra kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladet. Häll sockerlagen lite i taget ner i vispade äggen medan du hela tiden fortsätter vispa det fluffigt.
  6. Blanda ner smälta chokladen. Tillsätt kaffet och sist grädden lite i taget.
  7. Pyttsa ner i serveringsglas. Ställ kallt minst två timmar, gärna över natten.
  8. Riv över lite mörk choklad vid serveringen.

NJUT!

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *