Krämig tortellinisoppa med korv, paprika och parmesan

Tortellinisoppa med korv, paprika, och parmesan

Krämig tortellinisoppa med korv, paprika och toppad med parmesan. Lite paprika dessutom. Till och med barnen blev charmade av den här soppan, trots att de var så skeptiska då jag berättade om att vi skulle ha tortellini i en soppa.

Tortellinisoppa är en perfekt vardagssoppa eftersom den går kvickt att svänga ihop. Ät den med bröd eller bara som den är. Den är riktigt mättande i sig själv.

Så då, är vi redo att ta oss an receptet? Här kommer lite tips på vilken tortellini man ska ta och vad för slags korv som passar.

Om vi börjar med korven då. Skinnet tas alltså av och enbart innanmätet, dvs den gryniga massan används. Hur lätt som helst och hur gott som helst. Ta till exempel en salsiccia eller chorizo. Det ska dock helst vara en mild sort.

Välj din favorittortellini. Kom ihåg att den ska vara färsk och alltså inte torkad till det här receptet. Jag skulle rekommendera att ta en tortellini med ost i, det blir vansinnigt gott. Jag valde till denna gång tortellini med soltorkade tomater och mozarella. Kunde inte ha blivit bättre. En sort med spenat tror jag också passar alldeles utmärkt. Jag slängde på lite sallad också precis innan servering, av den enkla anledningen att vi äter med ögat också.

Tortellinisoppa med korv, paprika, och parmesan

Du behöver (4-6 pers)

  • 300 g italiensk korv (grynig)
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 burk (380 g) krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • 2.5 dl grädde
  • 250-300 g färsk tortellini
  • Parmesan
  • chiliflingor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olivolja.
  2. Ta av skinnet av korven så det bara är innandömet som används. Fräs på i olivoljan.
  3. Skala och ha lök och vitlök fint. Tillsätt till grytan och låt fräsa på tills löken blir genomskinlig. Häll av överflödigt fett.
  4. Häll i kycklingfond, krossade tomater och tomatpuré. Rör om.
  5. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 minuter.
  6. Hacka upp paprikan och tillsätt i grytan tillsammans med grädde och tortellinin.
  7. Låt sjuda 3-5 minuter tills tortellinin precis är klar.
  8. Riv parmesan och servera till. Lite chiliflingor på sidan.
Tortellinisoppa med korv, paprika, och parmesan

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *