Bakad lax med knaprigt och krispigt täcke av cashew

Bakad lax med knaprigt och krispigt  täcke av cashew

Bakad lax med knaprigt och krispigt täcke av cashew. Ni var många som skrev till mig och ville ha receptet. Så här kommer det. Det är enkelt och så gott. Massa grovhackade cashews, sambal oelek, citron, ströbröd och smör. Garanterar att ni kommer älska den här rätten. 

Den här veckan har jag varit så sjukt produktiv. Har behövt bearbeta lite saker och jag terapeutar alltid mig själv fantastiskt bra genom att laga mat och baka. Lite ungefär som låtskrivare blir som mest produktiva  då de har mycket att fundera över. Men rätt bra ändå att det tar sig sådana uttryck som att man lagar massa god mat och bakar massa kakor. Kreativ process, på alla sätt!

Ni ska få en massa härliga recept med andra ord: Empanadas, pepparkaksdeg. Saffranskladdkaka, kaffedrinkar. Har en hel hög att dela med mig av. 

Nu barnhelg, och det är verkligen bäst att få umgås med dessa roliga små varelser. De ska på dans. Min äldsta på innebandymatch och vi har precis läst klart Harry Potter så vi ska titta på filmen i helgen och mysa. 

Just ja, gjorde en gurksallad till med en asiatisk touch. Skar upp gurka i stavar. Blandade med sesamolja, risvinäger, sesamfrön, lite salt och massa dill. En gnutta socker också. 

Du behöver
4 laxfiléer
½ tsk salt
100g smör
½ dl panko
2 dl grovhackade cashewnötter
1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 citron

Gör så här
Sätt ugnen på 220 C

Lägg filéerna i ugnsfast form. Salta lite. Smält smöret, tillsätt ströbröd, cashewnötter, sambal oelek, pressad/hackad vitlök, limeskal, saft från limen. Bred över blandningen på filéerna.

Sätt in i ugnen 20-30 minuter.

Serveras gärna med yoghurt blandat med lite sweet chilisås och färskost

TIPS!

  • Testa att byta ut citronen mot 2 lime.
  • Byt ut panko mot ströbröd 

Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *