Kycklingspett, röror, minipajer – På 30 minuter

Vidunderlig middag blev det förra lördagen då min bror var här med sin familj. Vi sågs först på Naturhistoriska museet för flera timmars bus med med barnen. Vi var inte hemma hos oss förrän vid 17. Då blev det snabbt på med grillen och bara varmgrilla de redan färdiga kycklingspetten Sweet Chili från Kronfågel och glasera lite med den extra såsen som kommer med. 

Tack och lov för halvfärdiga lösningar i de lägena. Det tog 15 minuter tills minipajerna från Picard var varma, nötter och chips i upphällda i skålar och Dukkah med grönsaksstavar upplagda (hade gjort Dukkah kvällen innan). 

Jag rekommenderar varmt allt från Picard. Man tror ju inte att det kan bli så gott och se så snyggt ut då det kommer från frysen. Men så är det med alla deras produkter. Speciellt så har Picard ett stort sortiment vad gäller produkter i miniformat, som t ex miniburgare, miniglassar, minispett, minidesserter och dessa minipajer i fem olika smaker som chevre, skadjur och tre ostar. Galet goda och helst vill man svara JA, då min bror och sambo imponerat undrar om jag gjort dem. 

Minipajer quiche Picard

Försnackset enkelt och snabbt fixat alltså! Same Same med middagen. Där har jag Kronfågel att tacka för middagen. Deras nyhet inför sommaren är färdiga kalla kycklingspett i fem olika smaker: Sweet chili, Sweet Texas BBQ, Mango Jalapeño, Blandade örter, Teriyaki. De kommer i förpackning om 16 kycklingspett. Perfekt på studentmottagningar, midsommar och alla roliga tillfällen där man inte vill så och laga mat i evigheter. Valde dock att sätta igång grillen för att värma på dem och glasera dem lite extra med den extra såsen som följer med. Bara för att få in sommarfeeling lite extra. 

Kycklingspett sweet chili Kronfågel

Lite färdiga såser till skadar inte heller. Sevans såser Baba ganoush, stark hummus och paprikaröra. Helt plötsligt lite meze feeling. Jag gjorde en röra på fetaost, färskost och creme fraiche, passar till allt!

Sevan röror hummus baba ganoush paprikaröra meze

Till så drack vi fräscht somrig dryck, new out, Evian med växtextrakt och mineralvatten från alperna. Två lyckade smakkombos: rosor & druvor och lemon & fläder. 

Evian plant extracts grape rose elderflower lemon

Nu baka lite bröd, kakor och förbereda brunch till imorgon

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *