Veckomeny och en krämigt len Lakrits Crème Brûlée

Veckomeny

En toscansk soppa med salsiccia, bacon, potatis och grönkål är en mustigt mättande soppa med fylliga smaker. En färgglad sallad med ugnsbakad jordärtskocka, gryn, päron och krämig buffelmozarella. Baconlindad lax på spett med världens godaste rosmarinpotatis tillredd i ugnen och en tacopaj med kyckling som avslut på veckan. Det är veckans veckomeny det. 

Så då, det här är veckornas vecka. För mig. På lördag slår lakritsfestivalen upp portarna för nionde gången. Den här gången är det jag som är scenchefen. Jag har lagt en del tid på scenaktiviteterna och vi är mer än nöjda med årets uppställning. Det kommer bli fantastiskt till och med. Kom förbi och säg hej, spana in världens dyraste lakrits, inspireras av Catarina König och Daniel Lakatosz på scen. Möt Fredrik Nylén som kommer bjuda på lakritssnittar och baka på scen. Ta med barnen och se när Kapten Lakrits kör sin show eller när världsmästaren gör polkagrisar på scenen. Det blir även ballongshow med godistema och Småkockarna har tagit med små kockar till scenen. Här har ni hela Scenprogrammet.

 Innan dess ska jag på pressträff för Lakritsfestivalen och pressrelease för Daniel Lakatosz sprillans nya kokbok. Jag ska även rätta en hög med Nationella prov för mina nya elever, göra några planeringar för vad jag ska göra med dem och så har jag barnen den här veckan. Men jag har bett deras pappa att ställa upp den här veckan för att jag ska fixa ihop allt. Jag kommer ta barnen under hela påskveckan och vi åker på en liten utlandstripp så det kommer jämna ut sig. 

Men nu över till veckomenyn. Här är den:

Veckomeny

Sallad på bakad jordärtskocka, gryn, päron och mozzarella

Baconlindade laxspett med krispig rosmarinpotatis

Toscansk soppa

Tacopaj med kyckling

Vi avslutar i lakritsens tecken med en Lakrits Crème Brûlée. Denna här går inte av för hackor den inte. Vit choklad och lakrits hör liksom ihop. 

Linda

En kommentar

  1. Jag hade gärna kommit till lakritsfestivalen 🙂
    Lakrits crème brûlée låter väldigt gott.
    Kram och ha en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *