Restaurang Ling Long – Stockholm

Restaurang Ling long asiatiskt stockholm

Lördag, några få timmar efter Tjurruset mötte jag upp vänner på Stureplan för middag på Ling Long. Kontrasten var total. Som tur var så hade jag skrubbat bort den illaluktande leran under naglarna och duschat i 30 minuter för att få bort lukten och leran och bli varm. Vi började med edamamebönor stekta i Sechuanpeppar och olja. Hur gott som helst. Ling Long är en asiatisk restaurang som är rätt ny. Den ligger nära Stureplan på Riddargatan. 

Restaurang Ling long asiatiskt stockholm

Trött, men glad! Så underbart att träffa dessa två. Barndomsvänner och sådana man kan prata om vad som helst med. Åsa sprang också Tjurruset, så vi pratade såklart om hur jobbig banan var i år. Sedan pratade om precis allt annat: jobb, relationer, barn, framtidsplaner. Både Lena och Åsa är vansinnigt duktiga på matlagning. Så mycket inspiration jag fått från dem genom åren. De bara svänger ihop något och det blir alltid sådär makalöst gott. 

Restaurang Ling long asiatiskt stockholm

Bao med oumph, sticklök och kimchi, rekommenderas. Har ni testat Oumph? Tror att det är första gången för mig. Väldigt god vegansk soja produkt. Den ska vara vansinnigt näringstät, näst intill fettfri och innehålla massa protein, järn, fibrer och folsyra. Prexis vad jag behövde efter Tjurruset för bästa möjliga återhämtning. Måste köpa hem Oumph och testlaga lite. 

Restaurang Ling long asiatiskt stockholm

Torsk Tempura var frasigt och gott med goda dipper till. Tempura är verkligen något jag skulle vilja testa att göra själv hemma. Så roligt att gå på restaurang för jag får alltid så mycket idéer om roliga saker att laga. Min vän Åsa frågade mig under kvällen hur jag får alla idéer till vad jag ska laga. Tro mig, det är inte någon idétorka direkt. Snarare tvärtom, jag undrar hur jag ska hinna laga allt som jag skulle vilja laga. Mina influenser kommer från överallt: vänner, Pinterest, tidningar, Instagram, restaurangbesök osv.  

Restaurang Ling long asiatiskt stockholm

Himmelsk sorbet med mango och passionsfrukt. Den skulle jag kunna äta varje dag. Överlag god mat, men lite svajigt. En del var väldigt gott och en del var sådär. Ingen av oss tyckte till exempel att soft shell crab var speciellt god här. Men prickar man bara rätt så. Hur som så var det så otroligt skönt att umgås med mina nära vänner. Det är alltid så peppande att umgås med dem och jag längtar redan efter nästa gång vi ses. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *