Kanelbullekaka på Kanelbullens dag

kanelbullekaka-som-alternativ-till-kanelbullarna0

Kanelbullens dag imorgon tisdag. Då unnar man sig en kanelbulle, kanske till och med två. Jag har också ett förslag om du vill baka, men tycker att det är för tidskrävande med jäsningen och så: KANELBULLEKAKA. Den är så himla god. Jag bakade den för första gången då jag var mammaledig med min äldsta dotter som nu är 8½ år. Jag bakade, åt upp och bakade en ny bara några dagar senare. Amningen gjorde mig så hungrig och det var den här kakan jag hade otrolig craving efter. Absolut godast är den nybakad och färsk. Vill du ändå ha klassikerna så vassego Kanelbullar enligt konstens alla regler, stora, saftiga och med massa kanel. Eller vill du göra små munsbitar så gör mini kanelbullar

kanelbullekaka1

Kanelbullekaka

175 g smör (rumsvarmt)
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Smör och ströbröd till formen

Fyllning
1 dl socker
3 msk malen kanel
2 msk smör

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader

Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda i äggen ett i taget och rör ner gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner den torra blandningen i smeten och rör om smeten jämn.
 
Blanda socker och kanel i en skål. Smöra och bröa en 1,5-liters form. Häll i hälften av smeten och strössla över hälften av kanelsockret. Pyttsa över resten av smeten och strössla över resten av kanelsockret. Fördela över 2 msk smör i små bitar över kakan. In i ugnen 45-60 minuter (Jag hade den 45 minuter i ugnen).

Linda

2 Comments

    • Ja, det här är verkligen en favorit. Måste testa med äpple, kan inte bli fel:-) Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *