Kantarelltoast på tre sätt

Kantareller kantarell toast brie pocherat ägg västerbottenost

Kantarellens bästa smakkompisar kommer här. För det första så är en ren grillad surdegsskiva med bara kantareller stekta i smör och med lite flingsalt en helt fullkomlig smaksensation i sig. Men vill du spetsa till det så vill jag nu ge tipsa er om tre tillbehör till kantarellerna som gör toasten utomjordisk. Jag kan drömma om de här kombinationerna då kantarellerna inte är i säsong. Igår kväll förverkligades min dröm för den här säsongen. 

 

Kantareller kantarell toast brie pocherat ägg västerbottenost

Kantarell toast med en skiva Brie – Smaken och konsistensen av kantareller och Brie är magisk. Kom ihåg att ta ut Brie ur kylen minst 30 min innan du använder den. Kylskåpskall Brie smakar inte speciellt mycket och är för hård i konsistensen. Brie ska vara krämig och mjuk tillsammans med kantarellerna. 

Kantarell toast med pocherat ägg – Den rinnande äggulan tillsammans med de smöriga kantarellerna kommer bli ett nytt beroende. Det var min underbara Jessica som tipsade om den här kombon. Mitt i prick.

Kantarell toast med riven Västerbottenost – Riv fint lite Västerbottenost över helt enkelt. Passar så finfint ihop. Du kommer inte bli besviken. 

Grilla en skiva surdegsbröd, penslad med smör, i grillpanna eller i ugnen så den blir frasig. Stek kantarellerna i rikligt med smör, strössla över flingsalt och toppa med det du vill, eller är den som den är. L J U V L I G T

Ha en fortsatt fin helg. Själv ägnas helgen åt städning och massa fix. Kommande veckor händer det massor med roligt och då känns det viktigt att det är städat här hemma, maten planerad osv, för det kommer inte hinnas med. Mer om allt som händer i ett eget inlägg under helgen. 

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *