Glutenfri brunch eller frukost

Glutenfri frukost brunch

Hur fixar man en glutenfri brunch eller frukost? Jag har tidigare känt att det varit svårt att komma på hur man ska få till det bra. Men så blev det så att min vän Jessica som är glutenintolerant och jag skulle träna och äta brunch ute på ett ställe som var sommarstängt. Istället för att säga att vi kunde träna ändå och att hon kunde komma till mig på brunch sa jag ingenting tills hon föreslog det. Helt plötsligt kom jag på hur man kunde göra en glutenfri brunch där man inte ens skulle tänka på att det var glutenfritt, utan bara hälsosamt, som det ska vara efter ett bra träningspass.

Glutenfri frukost brunch

Så det blev vegansk overnight oats med blåbär, vanilj, chiafrön och rostade pekannötter, glutenfritt bröd på durra- och bovetemjöl, pocherade ägg, frukt med kokosblomsocker och lime, kaffe, pålägg och avokado och Jessica hade med sig några glutenfria frallor och rödbetsjuice med ingefära. Inte svårare än så och sedan åt vi och pratade i över tre timmar. Overnight oats är den perfekta frukosträtten som är glutenfri och ofta vegansk om du använder lönnsirap istället för honung och mandel- eller havremjölk istället för mjölk. Du gör i ordning den kvällen och ställer i kylen över natten. Så mättande. Recept på Durrabröd, overnight oats och frukt med kokosblomsocker kommer inom kort här på bloggen. 

Glutenfri frukost brunch

11 km terränglöpning med bästa Jessica och Sabina vid Hellasgården. Så nöjd! Det är första gången jag testade den distansen sedan Tjurruset i oktober. Visst jag har sprungit intervaller i 8 kilometer, men det har varit spring-gå-springa-gå. Att springa i ett svep 11 km är en annan sak, särskilt i terräng. Det gick, och det gick till och med bra! Om ni tränar i Stockholm så rekommenderar jag verkligen Hellasgården, bästa terränglöpningen.  Det finns även ett bra utegym, bad och bastu där. 

  Glutenfri frukost brunch

Ett stort fat med frukt och kokosblomsocker med lime är verkligen aldrig fel. Glutenfritt bröd bakat på det mineral  och fiberrika durramjölet och det mättande bovetemjölet rikt på B-vitaminer, kalium, magnesium och järn. Toppa det med solrosfrön och pumpafrön och så har ni tankat in mycket nyttigheter i kroppen. Jessica frallor hittar ni i hennes och Maria Blohms böcker om glutenfri bakning, se HÄR

Glutenfri frukost brunch

Ja fick ett sådant energipåslag av löpturen och powerbrunchen att jag gick ner i källaren och städade igenom hela källarförrådet till tolv på natten, medan jag samtidigt lyssnade på sommarpratare. Älskar produktiva dagar!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *