Semestermat av olika slag

Sallad till utflykt

Brukar ni hyra stuga eller annat boende på semestern? Då kan det var ett något enklare kök än hemma. Hur gör ni med maten då? Går ni ut och äter eller lagar maten hemma. Vi brukar laga maten, för det mesta hemma. Tänkte jag skulle visa er vad vi åt under Ölandsdagarna.

Söderköping

 På bilresan ner stannade vi i Söderköping för glass och en medhavd pastasallad på risoni, gurka, granatäppelkärnor, kyckling och feta. Tycker det är svårt att hitta ok mat utmed bilvägar. Så mycket härligare att stanna till på ett vackert ställe och duka upp picknick. 

Panerad parmesan karrè salad med jordgubbar och avokado

Under den kommande veckan tänkte jag att ni skulle få recepten på det vi åt under semestern. Så ser ni något ni gillar i det här inlägget så glöm inte kika in här under veckan.  Vi var där från torsdag till söndag. När vi kom till lilla stugan som låg alldeles vid Ölands Djurparks savann med strutsar, zebror mm så åt vi parmesanpanerad karré med en härlig sallad på jordgubbar, avokado. 

Varmrökt lax med pasta

Kväll nummer två blev det varmrökt lax med spaghetti toppad med ett crunch på panko, rostad lök och massa örter. Vi tog med torrvaror och handlade färskvaror på plats. Varmrökt lax är perfekt då man inte har ett välutrustat kök. Bara färdigt att lägga upp. Den här dagen åt vi lunch inne på djurparken, inte speciellt gott och inte valuta för pengarna. Önskar att alla parker vågade satsa på lite mer riktig mat. 

Pasta med buffelmozzarella

Sista kvällen åt vi den här godingen. Pastaskruvar med buffelmozzarella, vin och spenat. Vegetariskt och himmelskt gott. Satt bra efter två heldagar med miljoner karuseller, badomgångar på badlandet, tittandes på strutsar, lejon, lokatter, papegojor, sköldpaddor med mera. Så det är vad vi åt på Ölandsresan, vad och hur brukar ni äta då ni är på semester? Som jag skrev ovan så kommer ni få recepten på rätterna ovan under veckan. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.