You had me at Hello

You had me att Hello

Härlig sommarläsning, kan det var något? Här är ett skönt boktips: You had me at Hello av Mhairi McFarlane. Min vän Jessica kom med den för sådär ett år sedan och tyckte jag skulle läsa den. Så för någon vecka sedan började jag, i för I början tänkte jag att den var väldigt klyschig och det gick lite trögt. Sedan swooosh blev den en bladvändare och jag kunde inte sluta.

Det här en romantisk historia, eller flera, men så rapp och rolig att man skrattar till hela tiden. Däremellan är det en del igenkänning från eget liv och vänners liv. Det absolut bästa är humorn och den distans karaktärerna har till sig själva, eller den brist som de har på distans.  

Rachel, huvudkaraktären, slår i början av boken upp sitt förhållande mitt i förberedelserna till sitt eget bröllop. Hon får kalla fötter. Strax därpå i kaoset efter springer hon på sin universitetsvän Ben som nu är gift med den snygga, framgångsrika Olivia. Man får massa flashbacks från Bens och Rachels vänskap på universitetet samtidigt som Rachel så smått börjar dejta igen, blir osäker på om det var ett smart drag att inte gifta sig och vänder och vrider på allt med sina vänner. Från att ha varit en story bland många andra gnistrade den här av något speciellt. Underbar läsning!

Vilken bok som tar över stafettpinnen från You had me at Hello får du se imorgon. En helt annan sorts bok. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.