Frukost med Bonne Maman

Bonne Maman

Lyxfrukost i fransk stil blev det igår morse. Inbjuden av fransmännens och fransyskornas barndoms marmeladtillverkare Bonne Maman till Café Colette här i Stockholm. Vi åt en avsmakningsmeny där de marmelader som nu finns i Sverige ingår. Det var allt från Croque monsieur fylld med smör, getost och aprikosmarmelad, Fromage blanc med fikonmarmelad, färska fikon och granatäpplekärnor till Vispad crème fraiche med citronskal bär och toppad med hallonmarmelad och kavringssmulor. 

Bonne Maman

Så sött dukat där var och en av oss fick en liten egen bukett som bordsplaceringskort. Den ursöta buketten fick vi även ta hem. Tänk om man fick det här upplägget varje dag till frukost.

Bonne Maman skorpa

En av mina favoriter där jag satt och låtsades att jag spenderade morgonen i Paris: Vispad färskost på skorpa med apelsinmarmelad och pistagenötter. Även skorpor enades vi om runt bordet var helt klart ett barndomsminne. Så jag bestämde mig för att baka skorpor snart, med kardemumma. 

Bonne Maman

Här är de marmeladsorter som finns i Sverige idag: fikon, aprikos, rabarber, hallon, jordgubb och apelsin. Det finns många fler sorter i Frankrike, men det är dessa sorter som finns på den svenska marknaden. De är tillverkade enligt traditionellt franskt recept. Marmeladerna innehåller endast frukt av finaste kvalitet, 100% helt naturliga ingredienser. Burkarna, etiketterna och marmeladen påminner mig om min mormors hemkokta marmelad. Barndomsminnen…

Bonne Maman

Vilken tror ni säljer bäst på svenska marknaden? Jag gissade fel. Det är fikon som säljer bäst. Ostbrickornas favorit. 

Bonne maman crepes

Crepes med jordgubbsmarmelad, vit chokladsås och hasselnötter blev sista rätten. Det var så gott och känns som en så tacksam efterrätt (eller lunch, mellis) att göra, bara stryka på lite jordgubbsmarmelad på halva pannkakan och vika ihop – SÅ vad tror ni jag gjorde till barnen igår kväll efter maten? Jepp, var bara tvungen efter att ha smakat den här fantastiska versionen. Barnen var proppmätta efter maten men åt två crepes var och pratade om hur gott det var i morse. Ni ska få receptet under helgen. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *