Tekunskap och Tetrender – Lyxfrukost

Tehuset Java

Vilka trender finns det inom te och hur brygger man sitt te för bästa smak och effekt? Här kommer svaren. I veckan åt jag en härlig frukost på min favoritbutik Tehuset Java. Vi fick under frukosten en liten föreläsning om te. 

Tehuset Java

Det var härliga bakverk, lyxyoghurt, färska fyllda frallor, lyxmarmelad och te såklart. tänk om varje morgon kunde se ut så här. Jag kom i alla fall hem med några av delikatesserna som säljs i butiken.

Tehuset Java

Tehuset Java är ett familjeägt företag som grundades 1932. De har idag 5 butiker, webbshop och är grossister. Det är verkligen min favoritbutik när det gäller presenter, både till mig själv och till andra. De har allt från choklad från Summerbird, porslin, te och kaffe i lösvikt, på påse och burk, tvålar, allt till ostbrickan, lakrits och roliga saker till barn. Deras urval av produkter är noggrant utvalt. Tehuset Java var min första samarbetspartner med bloggen och sedan dess har vi hållit kontakten och jag har följt dem (och handlat massor). 

Bild1

Under frukosten så berättade Fredrik på Tehuset Java om te, trender och hur man brygger sitt te för bästa upplevelse. Jag har uppenbarligen bryggt mitt gröna te fel. Har man för varmt vatten till grönt te så smakar det beskt. Testa. 

Tehuset Java

Delikatessmarmelad från halländska hafi. De finns i massa roliga smaker som nypon, vildhallon och jordgubb/smultron. Den här underbara Citron/Mandarin kom med mig hem. Ljuvlig. De finns i massa sorter hos Tehuset Java. Nu över till trender inom te.

Tehuset Java

MATCHA smoothie, trendigare än trendigt och nyttigare än nyttigast.

Tehuset Java bild2

Trenden är att vi lämnar de där bär- och fruktsmakerna lite och istället väljer rena smaker gjorda på den bästa råvaran. Precis som det nu är trendigt med kallbryggt kaffe så är kallbryggt te trend nu. Det gröna MATCHA är rena rama guldet. Nyttigt utan dess like. Tycker ni om matchalatte? Afternoon Tea med allt vad det innebär med småkakor, snittar. Men inte bara tillbehören. En riktigt bra Earl Grey med kvalitetscitrusolja är eftertraktat. Yerba mate, ett sydamerikanskt te med mycket uppiggande krafter men utan att göra dig darrig som kaffe. Som sagt de neutrala, ej smaksatta teerna har fått ett stort uppsving. Vad är ditt favoritte? Jag ska visa er mitt favoritte i ett inlägg lite senare idag i ett nytt inlägg om allt jag köpte med mig hem, bland annat mitt favoritte. 

Tehuset Java

Tehuset Java

Svensk honung från hafi och den bästa lemoncurd i världen, Mrs Darlington’s Lemon Curd. Jag köpte med mig 5 burkar av den! Det är så krämigt mjuk i smaken. Brukar blanda den med grädde och servera till kladdkaka. Alla fem burkar är inte till mig. Ska ge i present, till vem kan jag inte säga. Tehuset Java

Porslinet? Från Spode, Englands äldsta porslintillverkare. Jag är svag för Spode, det är något speciellt att dricka te ur deras stora koppar. Tehuset Java har ett stort utbud av deras porslin. En av mina stora svagheter är croissanter, så det kommer bli farligt att åka till Frankrike i veckan (vi åker på onsdag, HURRRRAAAA). Jag kan äta hur många croissanter som helst på raken. Är de nybakta och sådär frasiga, då är de extra farligt oemotståndliga. 

Tehuset Java

Jag köpte upp halva affären, som vanligt. Massa presenter, till andra och mig själv. Så nöjd. Ni ska få se vad jag köpte i ett eget inlägg lite senare idag. Jag har fått en rabattkod som ni också får använda, java9,  som ger er 20% på ett helt köp i deras webbshop 

Tehuset Java Spode

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *