Smygpremiär på Eskilstuna Parken Zoo – Utflyktsmål

Eskilstuna parken zoo smygpremiär karusell

Bara 1 timma bort med bil eller tåg hittar du härliga Parken Zoo i Eskilstuna. Åker du tåg så är det 15 minuters promenad till Parken Zoo från tågstationen. Där får barnen närkontakt med lemurer, se bland annat geparder, sandkatter, asiatiska lejon, uttrar, komodovaraner, flamingos, Herr Nilsson x 17, äta sockervadd och åka gränslöst med karuseller. Tror inte man kan önska mer av en dag. Vi spenderade söndagen, med min bror och brorson Love, på smygpremiären av Parken Zoo i Eskilstuna. Barnen var i högform, minst sagt och galet uppspelta.

Parken zoo Eskiltuna djurpark smygpremiär

Vi spanade självklart in den sprillans nya Lemurparken där barnen fick närkontakt med olika sorters lemurer. De hoppar, klättrar och vandrar fritt runt i Lemurparken. Häftigt. När vi kom dit så hade de busat till det. De har separerar hanarna från honorna, men de hade klättrat högre än personalen hade tänkt sig och alltså klättrat in till varandra. Så det var lite action där de försökte locka tillbaka busarna till rätt sida.  

Parken zoo lemurernas värld lemurpark

Vi åkte, eller snarare de åkte, så många karuseller. Karusellerna på Parken Zoo är alldeles lagom för den här åldern på barnen. Larven är nog en favorit, uppskjutet en annan. Det finns ett större uppskjut också, men det åkte Annie med Simon. De andra två tyckte den var för läskig. Bra att de har lite åkattraktioner för större barn också. Nytt för i år är krokodilsafarin med små gummibåtar som man styr runt i vattnet.  

Man kan spendera en massa timmar här för de har så många spännande och ovanliga djur här. Nya djur i parken av den ovanliga kramsorten är Wilma och Morris. 

Parken zoo Eskiltuna djurpark smygpremiär

Matningen av de olika djuren är alltid mäktigt och intressant. Jag tröttnar aldrig på att se lejon ,tigrar och jaguarer matas.

Parken zoo Eskiltuna djurpark smygpremiär

 De var helt förundrade att det fanns sådär 17 Herr Nilsson. Vem hade kunnat ana att Herr Nilsson fanns i så många upplagor. Lite förvirrande tyckte de dock att det var. 

Parken zoo Eskiltuna djurpark smygpremiär

Det finns väldigt många lekparker av olika slag på Parken Zoo, De är kreativa, roliga och fräscha. Den stora studsmattan fick vi, mer eller mindre, dra dem ifrån. 

Spexigt att vara där med min bror och Love. Kusinerna är så kära i varandra och tar så väl hand om varandra. Kramas hela tiden. 

 Parken zoo eskilstuna med barn

Det finns så så mycket att göra på Parken Zoo att vi fick skynda oss att äta. Men gott var det. Vi byggde våra egna burgare vid Pampas, där vi alltid brukar äta då vi är på Parken Zoo. Tobbe Trollkarl som satt vid vårt bord innan oss hann inte ens trolla bort sin familjs tallrikar, så bråttom hade de tillbaka till parken.

DSC_0429

Alltså dessa megamarsvin, vad är det för något? Man vill helst ta med dem hem, de ser så gosiga ut. Magda sa att det var bävrar, min bror att det är megamarsvin. 

Parken zoo Eskiltuna djurpark smygpremiär

I  mellanakten blev det mumsiga pop corn och sockervadd till barnen som undrade om de var i en dröm. Annie sa att det var den bästa dagen i hennes liv. 

Eskilstuna parken zoo event    

Sedan hade de inte tid att sitta längre utan kastade sig iväg för att hinna så mycket som möjligt.

Parken zoo Eskiltuna djurpark smygpremiär

Tapirer är också väldigt speciella djur, ser ut som urtidsdjur. 

Parken zoo Eskiltuna djurpark smygpremiär

Parken zoo Eskiltuna djurpark smygpremiär

Surikaterna är några av mina favoriter. Fanns små gångar och tunnlar där barnen kunde krypa och se dem närmre.

Eskilstuna parken zoo smygpremiär

Barnen fick varsin ballong och fullpackad goodiebag med allt från gosedjur, dricka till vitaminer vid utgången. Vi lämnade med de lyckligaste och piggaste barnen. Vi kommer tillbaka i sommar. Känns som timmarna där inte räckte och barnen ville absolut inte gå hem.  

Eskilstuna Parken zoo

Och jag ville inte heller gå hem…Tack för världens härligaste dag Parken Zoo och Loppi! Vi ses snart igen Parken Zoo!

Parken zoo Eskiltuna djurpark smygpremiär

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.