Slovakien – Idag

Ja, det är sant! Idag åker jag till Slovakien och som jag har längtat. Dels så längtar jag efter det bästa i världen, att resa och upptäcka nytt, dels längtar jag efter att träffa en av mina allra närmsta vänner, Gita. Hon bor idag i Schweiz med sin man, men hon är född och uppvuxen i Bratislava. Så tillbaka till hennes rötter med mig i släptåg. Jag flyger ikväll till Wien där vi träffas upp och gemensamt tar bussen till Bratislava, cirka en timma med buss. 

bratislava-hlavne-namestie

Jag vet inte mycket om Bratislava, eller Slovakien, så det ska bli oerhört spännande. Det jag har hört är att det ska vara en vacker stad. Synd nog så är det tydligen inte så billigt i Bratislava att shoppa. Min väninna har gjort ett rätt så digert schema redan där det ingår restaurangbesök med vänner till henne, lunch med hennes mamma, guidning av stan via hennes kontakter och så vidare. Sedan flyger jag tillbaka rätt tidigt på söndagen så det blir i stort sett endast två hela dagar, plus en kväll och en morgon. Vi kommer bo galant på finfint hotell inne i stan. 

Ja, ja, jag tar med mig datorn och uppdaterar er med så många bilder som jag bara hinner slänga in under vistelsen. 

Bilder lånade av tipter.com

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *