Postmuseum – Tips med barn i Stockholm

Postmuseum – Ett av Stockholms bästa museer för barn. Blev rekommenderad Postmuseum av så många, ändå tog det tid innan vi kom dit. Men för några veckor sedan så. Och, det är så värt ett besök. Vi var där i några timmar och barnen ville inte gå hem och jag fick lova att vi skulle gå hit snart igen.

Postmuseet

Postmuseum är ett väldigt interaktivt museum , fint beläget i Gamla Stan, där barnen får känna, lyssna och själva testa olika saker. Det inbjuder verkligen till att använda fantasin, leka, lära och prova sig fram på ett sätt som passar barn. 

Postmuseet

Missa verkligen inte Lilla Posten när ni är där. Vi borde ha lagt mer tid där för när vi väl kom dit ner så fick barnen pyssla sina egna vykort med glitter, klistermärken, kritor, lim och hur mycket roliga pysseltillbehör som helst. Där nere fanns även ett postkontor med stämplar och postsortering. Vi kom dit sådär 40 minuter innan de stängde och Magda och Annie var inte klara med allt därnere när det var dags att gå.  

Postmuseet

Uppe i stora museet är det även där fullt upp med hands-on-aktiviteter. Det var lite lustigt med skrivmaskinerna, en sådan hade de aldrig sett och de tyckte det var en mycket konstig apparat. 

Postmuseet

De kunde även gå in i gamla posttågvagnar, lyssna på barn som pratade om brev, lära sig om postens historia och hitta många olika gulliga och roliga sorters brevlådor. 

Postmuseet

Jag går rätt ofta på museer med barnen. För att de ska tycka att det är sådär extra roligt och mysigt så brukar vi fika när vi är på ett museum. för det första har i stort sett alla museer oerhört fina restauranger med bra mat och för det andra sätter det sådan guldkant till upplevelsen. Så antingen fikar/lunchar vi eller så får de välja en sak från museishopperna. Tänker mig att de när de blir stora kommer tänka tillbaka på alla museer vi varit på och hur roligt och mysigt det var. 

Postmuseet

Postmuseum är genomtänkt och snyggt, även i taket. 

Postmuseet

Postkontoret i Lilla Posten. Så fint och det stämplades loss en del där. 

Postmuseet

Postmuseum är några väl spenderade timmar och verkligen värt ett besök. Tack och hej från oss och Trevlig Helg!

Postmuseet

Linda

2 kommentarer

  1. Vad roligt! Har aldrig varit där med O. Men funderat på det! Så en tripp dit lär det ju bli snart ser jag! Trevlig helg! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *