Drottningholm – Utflyktstips för barn och vuxna

Drottningholm

Drottningholm är ett helt ljuvligt utflyktsmål för barn och vuxna. Det är verkligen att rekommendera att spendera en dag på Drottningholm med eller utan barn.

Ibland glömmer man bort vilket härligt utflyktsmål det är för barn. En dag då solen skiner eller till och med då det är mulet, men kanske inte när det öser ner, då finns det massor att göra på Drottningholm. Du kan gå en familjevisning, eller vanlig visning, på slottet, få en guidad tur på teatern (är det en barnvisning så får de klä ut sig), leka i parken, sitta i solen vid våffelstugan, eller ta med picknick, lägg ut filten och bara njut av hur vackert det är- 

Drottningholm

Det är alltid roligt på Drottningholm, kanske extra speciellt mycket då det är sommar och grönt eftersom parken är fylld med gömställen, häcklabyrinter, vackra blommor och växlighet. Men även nu, precis innan all grönska så var det så roligt med barnen.  Om ni ännu inte varit på en familjevisning av Drottningholm så rekommenderas det varmt. De har speciella familjevisningar under våren på söndagar och på speciella tillfällen som påsk. En visning är lagom lång på 30 minuter. 

Barnen fick veta att Drottningholm heter Drottningholm just för att det framförallt varit drottningar som har bott på Drottningholm, att små prinsar kläddes i klänningar, att det finns lönngångar lite överallt på slottet och leta efter fjädrar som var gömda i målningar, på vaser o s v som vi passerade.

DSC_0105

Det var en så solig och vårvarm dag igår så vi var hur länge som helst i parken där det är oändligt med springyta och gömställen. 

DSC_0118

Barnen lekte kurragömma, klättrade upp i träd, lekte kull och bara skrattade. 

DSC_0179

Vi pysslade även varsin fejkglass i Slottsboden där de hade ett helt bord med pappersglasssar som täcktes med lera i alla tänkbara färger och glitter. 

Drottningholm glass

Vi hann inte med visningen på teatern, men hoppas komma tillbaka i sommar då de har teateruppsättningar. 

DSC_0157

Det vi däremot hann med var att ta en våffla i Våffelstugan intill Kina Slott. 

DSC_0149

Stora våfflor ute i solskenet med en kopp kaffe till för oss vuxna. Kändes sådär perfekt. Erika visste inte att Våffelstugan låg där. Drottningholmsparken är mycket större än man först tror. Jag har varit mycket i Drottningholm och på Ekerö så känner till parken rätt väl. Är ni där så missa inte att gå längst ner i parken alltså, för där öppnar sig stora ytor med mysiga picknickområden och Våffelstugan. 

DSC_0153

Så härlig härlig dag, och man blir nästan tårögd av att se hur glada barnen var och hur mycket de tycker om varandra. Jag och Erika har följts åt i våra graviditeter och barnen har känt varandra precis hela livet och är oerhört tajta. 

DSC_0075

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *