Veckomeny och samisk glödkaka

shakshuka middle eastern cuisine

Har ni ännu inte testat Shakshuka, så bara gör’t. Blev så glad över fina kommentarer på instagram (#matstugan) där en av mina följare har testat och hon älskar den rätten. Hon hade testat att göra den flera gånger och var helt lyrisk. Det betyder massor när jag får en positiv kommentar om någon av mina rätter. Shakshuka var även den rätt jag för första gången gjorde i Sveriges Mästerkock. Tips! Strössla över lite fetaost över Shakshukan. Man kan äta Shakshuka som middag med lite bröd, men även till frukost, brunch eller lunch. Kan inte bli bättre. 

rodbetshoummus-kalkon-rodlok-och-surdegsbrod0

Rödbetshummus med kalkon är så god lättmiddag. Du kan göra hummusen kvällen innan. Så blir det en eller flera fräscha smörgåsar på några få minutrar. Bara att lägga på några kalkonskivor, rödlök och massa god rödbetshummus. 

nuggets-av-fisk-och-citronmajonas0

Fisknuggets är så lätt att göra och blir sådär en miljon gånger godare än köpta fiskpinnar. Med en citronmajonnäs till helt oslagbara. Dessa kan varken barn eller vuxna motstå. Jag brukar använda ryggfilé av torsk, men du kan använda dig av ett vanligt torskblock också. 

apple-och-flaskfilegryta-med-gronpeppar0

Till fredag kväll eller till helgen? Äpple- och fläskfilégryta med grönpeppar. Härligt mustig i smakkombinationerna. Tror inte jag har haft fläskfilé här på bloggen på evigheter. Bara inte blivit av. Så lätt råvara, som alltid blir bra.

Tänk vad fort ett sportlov gick när man åkte iväg på skidsemester. Samtidigt känns det som att jag och barnen verkligen har varit på semester. Det här var första gången vi var på skidsemester, men inte sista. Så lycklig över att barnen klickade med skidåkning. En ny tradition är född. Så veckan i ett nötskal kommer bli bäst redan från början på alla möjliga sätt. 

samisk-glodkaka-gahkkubrod1

Tänkte tipsa er om våra favoritbröd som jag varit sugen på att baka igen under flera veckor nu: Samisk glödkaka – Gahkkubröd. Det blir som lite tjockare varianter av mjukt tunnbröd. Gjorde dem tillsammans med barnen. Vi kavlade med kruskavel (men man kan ta vanlig kavel), sedan stekte vi dem till bröd i pannan. Tips! Är dem med Philadelphia, ren- och älgsalami, lite picklad rödlök och saltgurka, bästa någonsin. 

 samisk-glodkaka-gahkkubrod0

Ps. Det blev så många att vi frös in flera och det gick hur bra som helst. Eftersom de är så tunna så tinar de fort. Favoriter. 

Ha världens finaste vecka

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *