Boosta håret – Olaplex och Imedeen

Hår

Mitt hår har varit helt kasst i ungefär ett år nu. Nu har jag satsat på att få ordning på det med hjälp av Imedeentabletter och en Olaplexbehandling. För drygt ett år sedan hade jag tjockt hår och en normal hårbotten. Men efter väldigt mycket negativ stress under hela 2014 p g a en oerhört destruktiv relation, hinna få ihop livet som ensamstående mamma utan uppbackning, arbeta 100%, hinna hämta och lämna, blogga, handla, städa och så vidare, så började jag tappa stora tovor med hår och min hårbotten blev så fet medan resten av håret var torrt. Slutade då helt att ha håret utsläppt för det såg så risigt ut. Min frisörska förklarade att det är så håret beter sig vid för mycket negativ stress under för lång tid. Kroppen varnar genom att håret lossnar i stora tovor och hårbotten försöker återställa balansen och få håret att växa ut genom att producera fett.

Jag mår bra nu på alla sätt, men det tar tid för håret att förstå att ’faran’ är över. Jag klippte mig i förrgår och passade då på att göra en Olaplexbehandling. Det är en djupbehandling som ska vara magisk för slitet hår. Olaplex är en ny innovativ molekyl, fri från silikon och oljor, som skyddar och återskapar svavelbindningar i hårets struktur under och efter kemisk behandling. Resultatet är att din hårkvalitet direkt blir märkbart bättre. Man gör behandling 1 och 2 vid samma tillfälle på en salong (många salonger erbjuder Olaplexbehandlingar). Sedan köper du en liten flaska med steg 3 som du använder som vanlig inpackning tiden efter.  Dessutom har jag börjat äta Imedeenkapslar, speciellt framtagna för hår och naglar. 

DSC_0025

 

Imedeenkapslarna arbetar från roten och ger näring åt håret och naglarna. Genom alla näringsämnen som är nödvändiga för tillväxt, styrka och glans verkar Imedeen inifrån genom att stärka håret och naglarna:

  • Med silica, biotin och zink för hud- och nagelkvalité
  • Vitamin B12 för celldelningsprocessen
  • Vitamin B2 för att skydda cellerna mot oxidativ stress

Det tar cirka 4-6 månader innan man till fullo ser effekten av Imedeen, men mitt hår känns, efter Olaplexbehandlingen och 3 veckor med Imedeenkapslar faktiskt helt fantastiskt silkeslent och starkt. Äntligen. Jag kan inte ändra min situation som ensamstående mamma utan uppbackning av föräldrar, men jag  kommer se till att aldrig mer hamna i en sådan negativ relation och loop som jag var i som får så många negativa effekter på hälsan. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *