Varm sandwich med smältande cheddar, kyckling, tomater

DSC_1177 
Vi åt favoritsmörgåsarna igår kväll jag och kidsen: Grillad sandwich med smält cheddar, saftig kyckling, senap, kalkonskivor, tomater osv. Det är så gott att det inte ens går att beskriva. Verkligen en middag i sig självt. Jag använde Kronfågels minutsivor till det här receptet. Då går det väldigt snabbt. Det är bara att steka på dem och lägga på smörgåsarna. Annars så skär du skivor från bröstfilé  och steker på. Jag använde även Tefals förnämliga OptiGrill. Du som inte har en Tefal OptiGrill kan göra dessa smörgåsar i ett våffeljärn och trycka till lite så den går ihop och osten smälter. Vi är nu på väg till Finland, spännande. 
DSC_1168
 
En helt fantastisk mackapär som gör allt: grillar kött, kyckling, fisk, grönsaker samt gör ljuvliga varma smörgåsar. Och som inte det vore tillräckligt så är den, precis som alla Tefals produkter så lätt att rengöra och nästan alla kan ställas in i diskmaskinen. 
DSC_0997
Men tillbaka till den varma smörgåsen. 
 
Du behöver (till två dubbelsmörgåsar)
4 skivor formbröd
2 tunna kycklingfiléer (jag använde Guldfågels tunnskivad kycklingfilé. Använder du vanlig filé så skär i tunna skivor)
2 ägg
2-4 cocktailtomater
dijonsenap
2 skivor rökt kalkon (jag använde Ingelstas extrarökt kalkon)
cheddar, färskost, smoked paprika, smör
Tefal OptiGrill 1
Steg för steg till världens godaste smörgås med smält cheddar, saftig kyckling, varma tomater mm. 
Tefal OptiGrill 2
 
 
Gör så här
 
1. Stek kycklingfiléerna färdiga på båda sidor med lite salt och peppar.
 
2. Knäck ner båda äggen på en tallrik eller liknande (stor och djup nog för att kunna doppa skivorna). Vispa runt lite med gaffel.
 
3. Gör en smörgås i taget. Alltså ta två formbröd i taget. Bred smör på ena sidan av båda bröden. Doppa dem ordentligt på smörsidan i äggsmeten. Vänd dem så de ligger med tomma sidan upp på t ex en skärbräda. Bred på tunt lager färskost,  Lägg på kalkonskiva, bred på lager dijonsenap, ca två skivor cheddar och lägg på  kycklingfiléen. Skiva cocktailtomat tunt och fördela runtom kycklingen. På med ytterligare skiva cheddar och dofta över lite smoked paprika. Lägg över det andra brödet med färskostsidan mot fyllningen.
 
4. Sätt igång Tefals Optigrill eller våffeljärnet
 
4. Lägg dubbelsmörgåsen på Tefals Optigrill (eller i ett våffeljärn) med smör- och äggsidan mot den heta ytan.
 
5. När den svalnat av lite så skär du i lagom trekanter.
DSC_1172

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *