Tacopaj med kyckling – Krämig och supergod

Tacopaj med kyckling Krämig och supergod

Tacopaj med kyckling – Krämig och supergod. Hörrni, godaste kycklingpajen är verkligen den här med grillad kyckling, vitkål, tacokrydda, grädde, crème fraiche. Den är så krämig, matig och massa goda smaker tillsammans. Lite otippat med vitkål kanske och jag tror inte ens att man skulle gissa på det direkt vid första tuggan heller. 

Tacopaj med kyckling Krämig och supergod

Gör det så svårt eller lätt för dig som du känner för. Har du kyckling hemma och har tid så stek på den och strimla sedan. Har du lite mindre tid så köp färdiggrillad och färdigt pajskal som du bara rullar ut. 

Tacopaj med kyckling


1 grillad kyckling(strimla den för hand)
1 gul lök
3 dl skuren/hyvlad vitkål
1 tsk salt
1 påse taco-kryddmix
1 burk créme fraiche
1 dl grädde
150 gram riven cheddar (eller annan ost eller gratängost )
Smör/olja

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk kallt vatten

Gör så här


Sätt ugnen på 200 C

Knip ihop degen och ställ den svalt en stund, men inte över natten som jag gjorde, för den var stenhård på morgonen).Tryck ut pajdegen i formen (ca 25 cm i diameter) och förgrädda ca 10 min.

sätt upp ugnen till 225 C

Skär lök och hyvla vitkål. Fräs tills det mjuknar. Häll i den i små bitar delade kycklingen, kryddor, créme fraiche och grädde. Rör om och låt puttra en stund.

Häll i kycklingröran och strö över osten. Grädda i ca 25 min.

Linda

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *