Knäckig Blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj

Vilken dag vi har haft. Det bästa i världen är att höra och se mina barn skratta så de kiknar. En sådan dag har det varit faktiskt. Vi har bara varit här i min väns hus: badat, plockat hallon, krusbär och ätit gott. Grannen sa att barnen kunde äta deras smultron dessutom. Så väldigt mysigt att sitta ute och äta också.

Knäckig blåbärspaj

 

Igår kväll gjorde jag smuldegen till den här blåbärspajen, virade in den i plastfolie och lade i kylen över natten. Tog med i morse så var det bara att smula över blåbären och in i ugnen. Det här är världens i särklass godaste paj, knäckig, kolasmakande och helt helt oemotståndlig. Är rätt trött nu och funderar på att gå och lägga mig bums eller kanske titta på en film jag tagit med mig, eller kanske väntar med den till imorgon, trött. Tänkte att jag bara måste ge er receptet på världens bästa blåbärspaj.

Knäckig Blåbärspaj
Print
Ingredients
 1. 2-2½ paket blåbär (ca 500-750g) – Färska eller frysta
 2. 2 msk potatismjöl
 3. Knäckigt smultäcke
 4. 150 g smör
 5. ½ dl sirap
 6. 2 dl socker
 7. 3 dl havregryn
 8. 1.5 dl vetemjöl
Instructions
 1. Sätt ugnen på 200 C
 2. 1.Häll blåbären i pajform, pudra över potatismjöl, rör om försiktigt.
 3. 2.Blanda alla ingredienser till smultäcket. Fördela över blåbären. In i mitten av ugnen tills den är gyllenbrun.
 4. 3,Servera med kall vaniljsås eller glass.
Lindas Matstuga http://lindasmatstuga.se/

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *