Oxfilé à la Sous vide

Ärligt, jag är helt chockad av resultatet. Som att äta på en lyxrestaurang, men hemma.

Oxfile sous vide

 

Jag har testat min Food Sealer från OBH Nordica för att vakuumförpacka oxfilé med marinad och för första gången testat min Sous vide. Du ställer in gradantalet du vill ha för det du stoppar ner i vattnet: Well done, medium, rare. Sedan låter du Sous vide kom upp i det gradantalet, lägger ner kött, fisk, kyckling eller grönsakerna vakuumförpackade i vattnet och låter vara i sådär 2 timmar. Sedan är det bara att ta upp , i det här fallet, oxfiléerna och grilla ytan en minut på varje sida. En sous vide gör att alla näringsämnen behålls och köttet blir det möraste, saftigaste du kan tänka dig. Helt perfekt, helt enkelt.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *