Stockholms roligaste lekpark – Anders Franzéns park

Anders Franzéns park

Roligaste lekparken i stan just nu är verkligen Anders Franzéns park, en väldigt stor temalekplats med flera olika parker i en enda stor, så att säga. Den ligger mellan Henriksdal och Hammarby Sjöstad, nära Slussen. Det är ett miniskeppsvarv med massa gulliga små trähus som barnen kan gå in i med verktyg och annat innehåll. Det finns en bogserbåt de kan klättra runt på, lyftkran, vattenhjul. Otroligt klätterinbjudande. Jag har hört att de tänder upp de små husen mot kvällen.

DSC_0245

Runt båtvarvet finns flera stora klätterställningar, sandlådor, och olika mindre lekplatser i anslutning, som t ex den här med massa studsmattor och gungor. Det finns även en mindre fotbollsplan, skatebana och en stor lekplats för de mindre med gunghästar, balansstubbar och mycket mer.

DSC_0273

En annan toppengrej är att det finns flera kiosker nära där man kan köpa lite kaffe, glas och korv till barnen. Det finns bord och bänkar överallt där man kan slå sig ner en stund med barnen. Det enda man saknar är toaletter, vilket behövs då och då med barn faktiskt. Annars är det en helt sagolikt fin och rolig miljö där man kan spendera många timmar.

DSC_0240

Linda

3 kommentarer

  1. Fantastisk fin lekplats med välgjorda utrustningar, härliga mjuka kullar, plats för Sandler, gungor, spring på kullar och bryggor, spännande båtvarvsmiljö. Bra gjort av alla inblandade. En sagolik plats för barn och föräldrar. Åk båt, gå och vandra hem i välgjord stadsmiljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *