Grilltrender 2015

Varje vår presenterar ICA sin grillrapport där de siar om hur vi svenskar kommer grilla under sommaren, vilka attiraljer som gäller, hur vi dukar, vad vi testar och är nyfikna på och inte minst vilka våra gällande grillvanor är. Det här är faktiskt mitt favoritevent på hela året för ICA brukar vara mitt i prick med grilltrender.

Grill ICA

Grillrapporten 2015 (genomförd av TNS-Sifo på uppdrag av ICA) visar bland annat att fler än hälften av svenskarna (56%) vill lägga mer svenskt kött på grillen i år, 40 procent vill grilla mer hälsosamma rätter och 45 procent önskar grilla mer fisk och skaldjur. Kartläggningen av svenskarnas grillvanor visar ett tydligt intresse för hälsosamma alternativ till årets grillande. Det finns även ett stort intresse för kött med svenskt ursprung. Nära tre av fyra svenska hushåll kan tänka sig att betala mer för kött av hög kvalitet och istället använda mindre mängd till årets grillande.

ICA Grill kött

Säsongens smaker är ingefära, honung, äpple, timjan, fänkål och ramslök som återfinns i glazer, på creme fraiche, såser mm. Några spännande nyheter hos ICA som kommer i butik är bl a köttfärs uppblandat med grönsaker, svenskt kvalitetskött som Naturbeteskött och Frilandsgris. Årets hamburgerbröd är brioche med sin smörsmak.

Grillat ICA

Att grilla alltmer grönt, fisk och skaldjur är en existerande trend som alltså förstärks ännu mer. Det kommer komma alla möjliga tillbehör för att det ska vara lätt och smidigt att grilla just grönsaker och fisk: plankor till fisk, halster och grillpannor. Förrätten på ICAs grillevent var grillad avokado med räkor, citron, havssalt. Det var bara så gott. Tro mig i sommar grillar vi avokadon. Även frukt grillas och blir dundergott.

Grill ICA

ICA lanserar färdigpackad premiumfisk som skrei, rökta räkor, gös och pannfärdiga rätter. Det kommer grillas foliepaket med grönsaker, fisk och frukt förutspår ICA. Ovan på grilltallriken ser ni bl a morötter med chevre, pinjenötter och honung som kan tillagas i just foliepaket.

ICA Grilltrendeer

Fantastiska superkocken Carina Brydling berättade om hur hon grillar och vad hon tror vi satsar extra på i sommar. Carina Brydling pushade för grönsaker och att grilla på indirekt glöd och låta det ta tid. Den största trendredskapet vid grillen förutspås bli termometern. Så bums i väg och införskaffa en termometer. Den gör att du lyckas precis varenda gång att få vilket kött som helst helt perfekt. Att termometern blir högsta trend just nu går hand i hand med att vi blir alltmer medvetna om det vi lägger på grillen och spenderar mer pengar på kött, fisk och grönsaker, då blir det också extra viktigt att det blir tillagat på bästa möjliga sätt. Jag grillar precis allt med termometer sedan några somrar tillbaka och skulle inte klara mig utan en termometer längre.

ICA grill

För att uppmuntra grönt och frukt på grillen så hittar man t ex grillananas, grillvitlök, grillaubergine och grillcitron på ICA. Som ni ser så är blått verkligen årets stora färg, blått i alla dess nyanser. Coola BBq stämplar till köttet, lite roligt att märka köttbiten. Snygga stolskuddar till utemöblerna och praktiska dubbla grillspett för att hålla maten på plats.

ICA Grill

Sist men inte minst så är nu ICAs grillkol och briketter märkta med Bra Miljöval. De är nämligen de första som får Naturskyddsföreningens miljömärkning ’Bra Miljöval’ vilket innebär att produktens totala miljöpåverkan är liten.

ICA grillkol

Ni har inte missat att moroten är högsta trend? Snacksmorötter som kan läggas direkt på grillen eller i foliepaket med fisk och örter kanske.

ICA grill

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *