Veckomenyn och Påskkycklingar

Veckomeny

Alltså, så förkyld och febrig och ont i hela kroppen. Verkar vara många som är febriga just nu. Det här är min sista vecka som sjukskriven med foten. Jag börjar känna mig smått redo att gå tillbaka till jobb och kollegor. Jag har under den här tiden haft en 23-kille som vikarie, från en vikariepool. Var lite orolig att eleverna skulle ’äta’ honom levande. Men det verkar ha gått så otroligt bra och han har ringt och messat mig regelbundet med de roligaste uppdateringarna. Påskvecka och det händer en del, men jag tänkte inte säga mer utan visa er. Så glöm inte kika in för lite roligheter.

Kikärtsbiffar med ajvarsås – Prefekt till barn som hatar bönor och dylikt, som mina barn. Totallurade av den här rätten som de älskar:-)

Lax med ugnsrostade bönor, tomater, feta osv – En av mina absoluta favoriter som alla i familjen gillar

Fläskfilé med rosmarin och ugnsrostade grönsaker – Supergod på snabbt sätt

Pasta tricolore – Kyckling med massa gott

Lite roligheter redan nu är dessa små kycklingar. Du gör dem lätt genom att skala ett ägg, skära på hälften. Skär av en liten bit av topparna av vitan så att de kan stå utan att du håller i dem. Använd svarta sesamfrön till ögon och skär en liten trekant av en orange paprika som näbb, svårare än så är det inte. Lite pilligt var det att få sesamfröna att fastna på ägget och inte fingret. Fick börja om en del gånger, så ha några extrafrön i beredskap. Kanske man skulle använt en pincett…

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *