Fläskfilé med massa rosmarin och ugnsrostade grönsaker

Fick en sån god fläskfilé insvept i en massa sås med rosmarin, jag är riktigt svag för rosmarin. Här har ni receptet.
Du behöver (för 2 pers)
250 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
2½ dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
½ köttbuljongtärning
smör, salt, svartpeppar
Ugnsstekta grönsaker
Ca 600 g grönsaker:
squash
rödlök
palsternacka
potatis
nypa salt, svartpeppar
Gör så här
Skär köttet i skivor. Bryn i smör i en panna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, senap och finhackad vitlök och häll på sidan av köttet i pannan. Smula ner buljongtärningen och rör runt allt. Låt koka några minuter.
Ugnsstekta grönsaker
Sätt ugnen på 225 C
Skär grönsakerna i större klyftor och salta och peppra.
Häll en knapp matsked olja i en långpanna och fördela jämnt. Lägg i grönsakerna. Skjutsa in i ugnen i ca 30 min.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *