Fantastiska Korvgrytan

Godaste korvgrytan någonsin är den här varianten. Den glufsar vi oss.

DSC_0090

Lätt som en plätt. Här ovan har jag använt kinesisk soja, då blir den mörkare och mer mustig i smaken än om man använder japansk soja. Oftast har jag nog japansk soja den gör den ljusare och mildare i smaken.

Du behöver (för 4)
300 g falukorv

1 paket bacon

1 stor gul lök

4 tsk japansk soja (eller 3 tsk kinesisk soja)

4 msk sweet chilisås

4 dl matlagningsgrädde

Maizenaredning

Salt, svartpeppar

Gör så här
Skär falukorven i lagom bitar. Finhacka lök och klipp ner bacon. Fräs korv, lök, bacon i en gryta. Tillsätt soja, grädde, sweet chili. Låt puttra ihop lite medan du slänger fram tallrikar, bestick och glas. Smaka av med salt och peppar och red med lite maizena om det behövs.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *