Lakrits Créme Brulée, ricottasallad och Coq au vin – Måndag

Ricotta olivolja tomater

Även en måndag kan bli spännande och lite extra med en trerätters. Jag bjöd faktiskt min kollega på lite middag ikväll. Det var inte en dag för sent för det var hon som gjorde min julbanner till bloggen och bilderna till julkalendern här på bloggen. Jag hade inte kunnat bli nöjdare så att bjuda henne på middag var det minsta.

Ricotta olivolja tomater

Dunderförrätt som går väldigt snabbt att fixa: ekologisk ricotta, roanticatomater, kapris, fin olivolja, torkad mejram och flingsalt. Till surdegsbaguette filoncini och surdeskex. Lite rött vin till är inte fel, även om det är måndag. Alla recept kommer under veckan såklart.

Coq au vin

Coq au vin: kyckling, morot, champinjoner mm på långkok i rött vin med potatispuré.

Lakrits Créme Brulée

Nå till efterrätt, lite te och Lakrits & Vit Choklad Créme Brulée med krämig vaniljglass och apelsinsallad. Oj vad vi pratade. Om rubbet. Så härlig måndagskväll.

DSC_0570

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *