Biggest Loser – Tro, hopp och kärlek

På tisdag börjar en ny säsong av Biggest Loser – Tro,hopp och kärlek på Sjuan. Sabina Dufberg och Mikael Hollsten är de nya tränarna på Biggest Loser. Jag erbjöds att träna ett pass på TV4-huset med Sabina. Tänkte att det skulle bli en lagom hurtig grej att göra. Så fel jag hade!

Biggest loser

Jag har nu haft den grymmaste träningsvärken i FYRA dagar. Kan inte gå nedför en trappa, för det känns som benen viker sig. Det var det tuffaste i träningsväg på länge, men också det roligaste och mest peppande. Kristin Kaspersen och Sabina Dufberg berättade om nya säsongen som kommer bli tyngre än någonsin. Varje deltagare har inte bara vikten att tampas med. Mer än någonsin är det det mentala som är utmaningen.

DSC_0196

Sabina körde tabata-intervaller med oss och peppade och pushade. Jag är full av beundran för Biggest Loser deltagarna nu faktiskt. Jag orkade inte hela vägen, var helt mör. Vi körde bland annat burpees, benböj, utfallshopp och thrusters. Snyggaste rumpan får man med just utfallshopp och benböj enligt Sabina. Så bara att sätta igång att köra dem regelbundet nu.

DSC_0200

Jag gick därifrån med gummiben och smärta, men också så inspirerad, pigg och med massa träningsmotivation. Du kan också peppas av Sabina, en av Sveriges mest meriterade PTs. På Biggest Loser Facebooksidan hittar ni Biggest Challenge där Sabina i videoklipp visar bra övningar. Du kan redan nu hitta övningen Biggest Challenge 1: Träningstips Benböj. Sabina Dufberg är makalöst peppande i sig själv.

DSC_0208

Härligaste frukosten i mannaminne. Juice på gurka, äpple, ingefära och spenat. Youghurt med rårörda bär, granola och flera olika slags gudomliga smörgåsar.

DSC_0209

Smörgåsar med Västerbottenost och hyvlad gotlandsmorot. Galet gott.

Biggest loser 2

En intressant och tänkvärd sak både Sabina och Kristin berättade var att framgången hos de Biggest Loser deltagare som går ner rejält i vikt beror på sambandet mellan tre faktorer: det mentala, träningen och kosten. Sabina sa att utmaningen låg inte i att få ner dem i vikt, det vore lätt, menade hon. Utmaningen är att de ska fortsätta och behålla sin nya vikt. Då måste det mentala förändras drastiskt och kosten likaså. De är båda emot dieter och pratade sig istället varma, rakt igenom, för ett sunt helhetstänk. De är verkligen två människor som är oerhört intressanta att lyssna till, pålästa, genuint varma, medkännande och brinner för och älskar träning.

Biggest loser

Biggest Loser på Facebook lägger upp bilder, träningstips osv. Det finns även en perfekt lista med träningsmusik på Spotify som jag redan har använt vid träning. Längtar till tisdag och hoppas på överraskningar, öden, lite tårar, mycket skratt och såklart tips om träning och kost.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *