Lakritsfestivalen – Pressträff

 

lakritsfestivalen lakrits

Lakrits, lakrits och åter lakrits i alla former blev det i tisdagskväll på mysiga Quality Globe Hotel där Lakritsfestivalen höll sin pressträff. Det är nämligen snart dags för Lakritsfestivalen 2015 (sjunde festivalåret) som äger rum 21-22 mars på Annexet vid Ericsson Globe. Samtidigt hålls för första gången även Glassfestivalen på samma ställe. Vilket himmelrike!

lakritsfestivalen lakrits

Otroligt intressant och rolig genomgång om lakrits av Tuija Räsänen, ägare av Choklad & Lakrits Sverige. Sverige och Finland är de länder där det konsumeras mest lakrits i världen. Men om ni trodde att det var vi som kom på lakrits sä är det fel, för det var faktiskt engelsmännen. Det här med salt lakrits och salmiak är vi mer ensamma om i Norden dock. I övriga världen vill man helst ha sötlakrits och i England har de gärna anis som smaksättning.Den bästa lakritsroten sägs komma från Kalabrien i Italien. Rötterna kan bli sådär 8 meter långa!

lakritsfestivalen lakrits

Intressanta och mycket goda var Johan Bülows Habanero Chili som var riktigt stark och LOVE som var ljuvlig i smakkombon med jordgubb

lakritsfestivalen lakrits

Vi smakade på pulver. Enkelt sagt så är pulvret mildare i sin lakritssmak ju ljusare det är.

lakritsfestivalen lakrits

Liquorice Choice röstade jag och de andra fram till årets lakritsdrink. En fräsch drink med tydlig smak av lakrits, svarta vinbär, vodka mm.

lakritsfestivalen lakrits

En helt fantastisk trerättersmeny med lakrits i alla rätter kommer finnas på Quality Globe Hotel, eller vad sägs om Hjortytterfilé med lakritspicklad svamp, enbär, lingon och lakritsgelé till förrätt, Lakrits- och pepparstekt laxfilé, gräddkokt fänkål, lakritsbalsamico, potatisstomp, örter och grillad sparris till huvudrätt och Citron- och lakritsmarängpaj med lakrits och stjärnanismarinerade hallon till dessert? Hela menyn kommer erbjudas till ett pris på drygt 300 kr. Vi fick provsmaka och det var så underbart gott att man inte tror det är sant. Kan verkligen rekommendera att passa på att äta lakritsmenyn om man vill ha en fantastisk upplevelse.

lakrits lakritsfestivalen

Så generöst att utöver en härlig kväll skicka med oss en goodiebag med utvald lakrits.Spana in den härliga chokladkakan ChocoMe med kanderade violer, pekannötter och frystorkade svarta vinbär, en väldigt speciell nyhet. Det är nämligen en ny serie chokladkakor med lakrits. Det är ett samarbete mellan ungerska succéföretaget chocoMe, silvermedaljör på International Chocolate Award 2014, chocoMes nordiska distributör Choconord och svenska Lakritsfestivalen.

Läs mer på www.lakritsfestivalen.se, www.facebook.se/lakritsfestivalen,www.twitter.com/Lakritsfestival och www.instagram.com/lakritsfestivalen

Linda

3 kommentarer

  1. Jag brukar alltid ta med mig lakrits till vänner här i USA & de är alltid så himla fascinerade över HUR vi svenskar kan äta det 🙂 Måste visa mannen att det tom. finns en festival om Lakrits! Så kul att något man växte upp & som är så vardagligt & självklart är så himla knäppt i någon annans ögon 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *