Träningsupplägg inför Triathlon och Tjurruset

salomon speed cross

Jag har lagt upp ett träningsupplägg för att fixa Tjurruset i oktober och Triathlon i augusti. Mitt mål är att hinna träna 3 gånger per vecka enligt plan. Dessutom ska jag bemöda mig om att äta rätt. Det här är mål för mig och jag inser att ibland kommer jag inte lyckas hålla det till 100% men jag ska göra mitt yttersta. När jag gjorde En svensk Klassiker för ett antal år sedan så lade en personlig tränare på SATS upp en bas till träningsupplägg som går att variera hur mycket som helst och anpassa efter sin specifika nivå. Det håller jag mig fortfarande till:

Vecka

1. Uthållighetspass – Lågintensivt och det som är långt för dig

JAG: Just nu innebär det för mig 6 km i en hastighet på ca 7.30/km

2. Backträning/intervallträning – Jag varvar lite mellan dessa båda

JAG: Backträning – 5 ggr så fort jag kan upp och lunka ner. Intervallträning – Spring på så hög hastighet du kan i 3 mjnuter/ gå i 3 minuter. Gör så många omgångar du kan.

3. Mellanintensivt pass – Löppass. Relativt kort distans och så snabbt du orkar

JAG: Just nu innebär det för mig 3.5 km i en hastighet på 5.30/km

Efter passen kör jag lite styrka

Hur tränar ni?

Linda

3 kommentarer

  1. Vart är triathlonen? Jag ska också göra ett lopp i augusti om nerverna pallar med :p

  2. Du är så fantastiskt duktig! Din svenska klassiker är jag fortfarande grymt imponerad av

    Tabata intervaller är otroligt effektivt när man inte har så mycket tid. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *