Kaffe?

kaffe

 

Hur många koppar dricker ni per dag? Eller dricker ni inte kaffe? Jag började rätt sent att dricka kaffe. Det var när jag utbildade mig till cocktailbartender i London. Då pluggade jag drinkar hela förmiddagarna på en barskola, BAS Bartending School och på kvällar och nätter arbetade jag som cocktailservitris på en amerikansk cocktailbar i centrala London. Så fastnade jag för kaffe. Jag älskar doften av kaffe och dricker 3 koppar per dag. Jag har kollat upp lite bra forskning och kuriosa om kaffe:

2-4 koppar kaffe med koffein förbättrar prestationsförmågan hos idrottare

3-4 koppar kaffe/dag har enligt dokumentation en skyddande effekt mot att utveckla typ 2-diabetes och Parkinsons. Risken sägs minska med 25% för diabetes såväl som Parkinsons

2 koppar får dig på bättre humör och förbättrar minnet enligt amerikansk studie (drick 2 koppar direkt efter att du lärt dig något nytt så kommer du kunna komma ihåg det mycket bättre)

5-7 timmar tar det ungefär innan koffeinet i kaffet har halverats

Kaffe verkar skydda mot blodpropp, hjärnblödning, Alzheimers, depression och olika cancerformer

Kaffe är nummer 2 på listan över de varor det handlas mest med i världen. Nummer 1 är råolja

Världen största kaffeproducent är Brasilien

Indonesians Farm Civet Cats To Produce World's Most Valuable Coffee

Världens dyraste kaffe är Kopi Luwak och det kostar 2300kr kilot. Det görs på Arabica eller Robusta bönor och har gått genom matsmältningssystemet hos palmmården….hmmm..Tror jag föredrar mitt billigare pulverkaffe då.

G O D M O R G O N

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *