Husdjursmässan

Husdjursmäsan i Kista är verkligen en supertips till er om ni bor i Stockholm och inte har något inbokat idag. Sista dagen idag nämligen. Vi var där igår och bestämde att det här kommer bli en årlig tradition. Här får barnen närkontakt med massor med djur, titta på agility, shower med djur och kaninhoppning.

Husdjursmässan

Det var så mycket närkontakt med djur. Här bara ett axplock. De fick klappa getter, får, kor, hamstrar, hästar, råttor, ormar, kaniner, papegojor, katter mm. Magda var helt överlycklig över att få hålla en iller, däremot lite skraj då papegojan satt på axeln. Magda är största djurälskaren och så orädd. Inget gör henne så lycklig som att vara nära djur. Finns det en orm så vill Magda gosa in sig med den, Annie skulle däremot inte för sitt liv komma nära en orm. Där är de väldigt olika.

husdjursmässan

En fårhage hade byggts upp och barnen fick gå in och klappa. Det som var skönt var att det inte var så mycket folk. Det var inga direkta köer och kostade inget att klappa djuren. Det vi betalade för var inträdet och hästridningen.

husdjursmässan

Lycka över att få rida. De stora tjejerna ’beställde’ en stor häst och de små en något mindre. Vet ni, jag var så nära att ta hem en katt, som de hade där från ett katthem. Fick en impuls, men känner nu att det nog blir bäst utan. Vi hade tidigare två katter, Salt och Socker. Jag hade alltid djur då jag var liten. Tror det är bra för barn att ta hand om djur. Men det är ju en del jobb, och jag är ensamstående med dem. Hmm, men så sugen..

Husdjursmässan mat

 

Fine dining sådär spontant på golvet. Barnen åt korv och jag räksmörgås.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *